Handige tools

In mijn dagelijkse werkzaamheden maak ik regelmatig business cases en presentaties. Daarnaast ontwikkel ik privé ook regelmatig handige Excel’s en andere tools. De meest interessante documenten zal ik regelmatig uploaden op deze pagina. Downloads werken het best met Chrome, sla het bestand op en open met Excel of een andere Office tool afhankelijk van het type.

Nota bene, onderstaand is allemaal eerlijk materiaal, geen verborgen macro’s of gevaar voor virussen!

Energieverbruik van de woning

Koop voor een paar Euro bij de Gamma een verbruiksmeter. Loop met een blocnote door het huis en noteer alle energieverbruikers. Van een groot aantal kan je het energieverbruik aflezen of schatten (een plafondlamp van 50 Watt bijvoorbeeld). Van een aantal zaken die met een stekker werken kan je eenvoudig met de verbruiksmeter een meting doen. Vul alles in de tabel, zorg er daarbij voor dat de formules niet worden overschreven want dan werkt het niet meer. Op het 2e tabje staat de top-10 vermeld; dit kan je met de rechter muistoets vernieuwen.

Succes!
Download Now

 

Mooie dashboard tool met 20 meters

Ben je op zoek naar een mooi dashboard voor in je rapportages? Onderstaande link is een Excel die ik zo ontworpen heb dat je eenvoudig zowel de teksten als de waardes kan aanpassen. Met “save as” kan een pdf of jpg worden gemaakt voor verdere distributie. De bladen zijn beveiligd met het wachtwoord “Aad”.

Veel plezier ermee!
Download Now

 

SWOT analyse met confrontatiematrix en weging

Makkelijk een sterkte/zwakte analyse uitvoeren en het professioneel eruit laten zien? Check dan de onderstaande link!

Verbaas je collega’s…..
Download Now

 

Vijfkrachtenmodel van Porter

Michael Porter helpt u de situatie in de bedrijfstak waarin u actief bent te inventariseren. Het is niet genoeg uw directe concurrenten in de gaten te houden. Een blik naar andere partijen in uw directe omgeving kan dan niet ontbreken. Met behulp van deze worksheet analyseert u de 5 krachten die de marktomgeving van uw organisatie beïnvloeden. In de figuur komen 5 scores naar voren voor de respectievelijke krachten. Deze scores zitten tussen 1 en 5, waarbij een 1 staat voor een zwakke kracht en een 5 voor een sterke kracht. U moet een 5 lezen als negatief voor uw organisatie. Download Now

 

Tijdregistratie en eeuwige kalender

Wilt u iedere dag eenvoudig u gewerkte uren bijhouden? En wanneer valt nu eigenlijk Pasen of begint de Ramadan?

Gebruik deze handige tool!
Download Now